dilluns, de novembre 20, 2006

L'estranya parella

Que Unió Valenciana es coaligue amb Los Verdes-Ecopacifistas és com si un grup de maltractadors s'ajuntaren amb unes feministes. Podeu llegir la notícia ací. A qui li semble una marcianada això de Los Verdes-Ecopacifistas caldria recordar-li que el 2003 obtingueren 21.199 vots en solitari, uns milers més que ERPV, els quals, units als 72.594 de la formació de José Manuel Miralles, apropen els regionalistes a les portes de la barrera del 5 per cent.

Però el conte de la lletera s'acaba ací. A les eleccions de 2007 s'espera una sagnia de vots blaus cap a Coalición Valenciana, no sabem de quina dimensió però suficient per preveure que l'estranya parella no creixerà per eixe costat. La pota verda també falla: a desgrat dels mateixos partits verds, que ara defugen el combat en solitari emprant resultats anteriors com a moneda de canvi per pactar llocs d'eixida en altres formacions, una part gens menyspreable dels seus hipotètics votants només fan l'esforç d'acostar-se a les urnes si hi ha paperetes exclusivament del seu color, sense tonalitats afegides. És la "llei de la marca verda". Bona part dels abans impensables resultats de Los Verdes-Ecopacifistas de 2003 s'expliquen en què eren l'única opció verda que s'hi presentava en solitari, mentre que les opcions tradicionals ho feien, dividides, uns amb l'Entesa i els altres amb el Bloc.

Això, per no parlar que hi ha sumes que resten. A veure com li explica Unió Valenciana al seu votant-de-tota-la-vida que ara s'han tornat com eixos odiats i temuts "ecologistes"; o com convencen Los Verdes-Ecopacifistas als seus antics electors que ara toca votar per eixe partit tan associat a l'epidèmia dels PAI com és Unió Valenciana. Una estranya parella, sí senyor.

Per cert: hauran acordat la línia política a seguir en el fantasiós cas d'arribar a les Corts i ser clau del Govern? Us imagineu un quadripartit PSOE-EU-Bloc-UV, o un govern del PP amb vots ecologistes? La política, veritablement, és l'art de l'impossible.