
"Com és lògic, la lectura de premsa en valencià està condicionada per la situació del sector i per l'oferta existent.
- El percentatge de població de la zona de predomini lingüístic valencià que llig habitualment (almenys un dia a la setmana) premsa en valencià se situa en el 9% dels que lligen, mentres que la que ho fa de tant en tant arriba al 17%. Per tant, tres quartes parts dels entrevistats no lligen mai o quasi mai premsa en valencià.
- Les regions on més es llig premsa en valencià són, per este orde: Castelló (el 15%, un dia o més a la setmana, i el 17%, esporàdicament), Àrea Metropolitana de València (l’11%, un dia o més a la setmana, i el 20%, esporàdicament) i Alcoi-Gandia (el 8%, un dia o més a la setmana, i el 22%, esporàdicament).valencià. Per tant, podem deduir que només al voltant d'un 15% de la població entrevistada ha llegit algun llibre en valencià durant l’any anterior a la recollida de dades de l’enquesta.
- Entre les regions, destaquen per tindre més lectors de llibres en valencià la de València i Alcoi-Gandia (17% de la població entrevistada) i la de Castelló (16% de la població entrevistada)."
Seria interessant que hagueren preguntat pels nivells de lectura de premsa en castellà, per comparar. Segons l'EGM de 2002, l’audiència mitjana de premsa diària era d’1.114.000 lectors a tot el País Valencià, si fórem 4 milions exactes un 27, 8 per cent de la població. I el Llibre diu que a les zones valencianoparlants un 9 per cent llig premsa en valencià com a mínim una volta a la setmana i un 17 per cent ocasionalment. Les xifres no són per llençar cohets, però hi ha teles locals i no tan locals com ara Cuatro o la Sexta, així com emissores de ràdio i publicacions especialitzades, que els ixen els comptes amb índexs d'audiència més baixos. A veure què en diu el Baròmetre de la Comunicació i la Cultura.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada