dilluns, de desembre 11, 2006

Una mort impune patrocinada per Aznar

La foto és demoledora. Són el traïdor i el traït posant davant les càmeres dies abans que Augusto Pinochet decidís convertir la democràcia més sòlida d'Amèrica Llatina en un oceà de sang. Podeu veure més imatges curioses ací (atenció a les explicacions de la falla).

L'assassinat del sacerdot valencià Antoni Llidó és una de les més de 300 causes pendents que han sigut vençudes per la mort, tot i que la majoria no morirà amb el personatge del dictador. L'horror ha sigut patrimoni de molts i hi ha responsabilitat civil per un tub.

Una mort que hagués pogut ser diferent. Però la principal iniciativa per sentenciar i condemnar el carnisser de Xile va ser avortada per un personatge funest, José María Aznar.

Mentre la direcció del PP condemna amb la boca petita l'assassí, no és gens estrany que els hooligans i ideòlegs de la cadena dels bisbes es dediquen a honrar-li les cendres. Noblesa obliga. Era un dels seus.

Actualització:

- Recomanem encaridament la visita al web d'Íñigo Sáenz de Ugarte, Guerra Eterna, que aquests dies està publicant reculls de reaccions i anàlisis sobre Pinochet, així com recollint lamentables escenes poc conegudes del personatge.

- Tirant al Cap ens convida a la lectura d'una recopilació de les cartes del sacerdot valencià "desaparegut" a Xile sota la dictadura, que ha estat editada per Tàndem. Per fer justícia i no oblidar.