dimecres, de desembre 20, 2006

Rita ha d'actuar

La majoria dels que insultaren Rita Barberà durant els premis literaris Ciutat de València pertanyen a les joventuts del GAV. Aquesta organització barrufetaira en l'òrbita del fatxa Juan García Sentandreu gaudeix del privilegi de ser una de les poques organitzacions juvenils que l'Ajuntament convida tots els anys a participar a Expojove, que precisament se celebra entre els propers 26 de desembre i 7 de gener. Les altres són la Plataforma Jovenil Valencianista i la ultraconservadora Asociación Juvenil Española.

Només fa un mes que un col·lectiu de joves antifeixistes va demanar-li a Rita que deixara de facilitar-li al GAV la cobertura que suposa Expojove. Un grup que, per ressenyar els casos més recents, ha estat expulsat del Consell de la Joventut de València pel seu tarannà violent i conflictiu, té un exdirigent condemnat per assaltar un casal Jaume I i va participar en l'assalt a la facultat de Dret del passat mes de juny.

Després dels incidents que acaba de viure en primera persona, amb ella i Figueres com a víctimes propiciatòries, què més necessita l'alcaldessa per vetar-los l'entrada? Al pas que anem Expojove acabarà amb skinheads repartint caramels a les portes i Blas Piñar recitant-li rondalles als xiquets.

Aquest titolar d'El País no podia ser més explícit: El GAV boicotea a la alcaldesa, tiene subvenciones y está en Expojove.