dijous, de setembre 28, 2006

La siderúrgia en l'ull propi

Els populars tenen una manera molt estranya de comptabilitzar els abusos de poder i els atacs als drets humans.

Cal tindre en compte que estem parlant d'una gent que sosté que l'11-M va ser confabulat per un trust d'islamistes, etarres, forces de seguretat i socialistes àvids de poder.

Ara acusen el Govern espanyol de ser el primer des del franquisme que pretén tancar un mitjà de comunicació, en referència al segon canal de Telemadrid, La Otra, que només té llicència digital i emet il·legalment en canal analògic.

Ho diu un partit que va tancar dos periòdics, els bascos Egin i Egunkaria, a més de la revista Ardi Beltza, empresonant els seus responsables en base a unes acusacions que no han acabat prosperant.

Un partit que a Cantàbria va carregar-se el setmanari La Otra Realidad i al País Valencià ofega els mitjans en llengua pròpia i va protagonitzar un groller intent de contraespionatge d'anar per casa per amordassar les emissions de TV3.

Damunt ho sosté a la Comunidad de Madrid, on la presi Esperanza Aguirre pretén finiquitar a cop de decret la trajectòria de més de 20 anys d'història televisiva d'un canal pioner que actualment compta amb més audiència que a casa nostra té la otra de Canal 9, Punt 2.

Estem parlant de la primera televisió comunitària de l'Estat, TeleK , que malgrat la seua consolidació i trajectòria (o precisament a causa d'ella) ha sigut apartada a dit de l'olimp de la TDT a Madrid.

És normal que les declaracions del partit de los hilillos de plastelina destil·len una visió distorsionada de la realitat. Però tant?

No és que les hosts d'Espe vegen la palla en l'ull aliè i ignoren la viga en el propi. És que dins de la retina ocular amaguen tota una indústria siderúrgica de la mentida que algú haurà de contar.

D'ací l'interès en què l'afortunat comunicador siga La Otra i no "les altres". Tot siga per la llibertat d'expressió sense llibertinatge.