dijous, de gener 11, 2007

Urbanisme creatiu, pilotasso amagat?

Curiosa iniciativa, la de Llombai. El seu alcalde, David Cervera (del PP), vol aprovar una norma que prohibisca vendre terreny municipal a les persones que porten menys de deu anys empadronades al poble. Amb això diu pretendre evitar que "arribe un promotor que adquirisca centenars de metres quadrats per desenvolupar plans urbanístics de 2.000 o 3.000 vivendes", els famosos PAIs que assolen el País Valencià.

El nou PGOU contempla dos milions de nova zona residencial, més de la meitat dels quals són de propietat municipal. La mesura impediria, certament, que cap gran promotor forani pogués urbanitzar la zona mitjançant un PAI hostil. Teòricament, també evitaria un encariment del sól residencial i afavoriria que persones que ja viuen al poble hi puguen romandre.

El que calla l'Alcalde és que la mesura també pot permetre que els terrenys -que recordem que actualment pertanyen a tot el poble- es repartisquen entre un grup d'amics, a un preu per baix del de mercat, i que aquests després facen el negoci del segle muntant un PAI del paraguai. De moment li concedim el benefici del dubte, que ja és prou tractant-se d'algú que milita en el mateix partit que eixe capdavanter de l'enginyeria creativa urbanística anomenat González Pons AKA professor Bacterio.