dimarts, d’octubre 03, 2006

Zapatero vol arrestar Silvio

Un amic que viu a Itàlia ens envia fragments traduïts d'un article del diari Libero sobre el processament de Berlusconi pel cas Tele 5, que va ser publicat fa unes setmanes. El text és una antologia del disbarat i recorda l'estil periodístic que està triomfant per ací als mitjans de la dreta. Els interrogants són nostres.

Zapatero vol arrestar Silvio

Les agències i les webs espanyoles anuncien a les cinc de la vesprada que la “corrida” torna a començar. El jutge Garzón reobri el procés contra Silvio Berluconi pel “Caso Telecinco”. En la practica li podrien caure catorze anys de presó. C-a-t-o-r-z-e! (…)

Si Romano Prodi tingués una mica d’orgull nacional, intervindria per dir que es tracta d’una interferència inadmissible en la nostra vida política. Una violació de la nostra democràcia (...) un gest contra aquella meitat dels italians que se sent representada per Il Cavaliere. (...)

Si sembla que últimament l’esquerra italiana a deixat d’amenaçar Berlusconi amb la presó (...) els que sempre estan preparats per soltar el gos rabiós són els camarades de la Internacional Socialista, secció Zapatero. (...)

El sistema judicial espanyol està molt polititzat i Garzón esperava amb ànsia l’ocasió per processar a Berlusconi (...) Des del 1997, quan es va interrompre el procés contra Berlusconi gràcies a la seua immunitat parlamentària, Garzón s’alça cada matí amb la santa obsessió d’empresonar al Cavaliere (...)

Ara que a Espanya governa Zapatero (company de partit i d’ideologia de Garzón[?]), la cosa és més fàcil. El President Zapatero, que fa acords amb ETA i fa l’ullet als yihadistes d’Andalusia [?], no té cap intenció d’aturar a Garzón, d’altra banda ex-diputat del PSOE.

Baltasar Garzón ha participat a les trobades de Porto Alegre i a hores d’ara ningú no dubta que s’ha convertit en un heroi dels moviments anti-globalització [?]. (...) Mentre, l’esquerra es frega les mans. I és que avui Garzón és el millor representant de la Inquisició Espanyola contra Berlusconi.