dimecres, d’octubre 18, 2006

Sis anys de Revolta

Aquest 20 d'octubre Ca Revolta fa sis anys. Un aniversari que podem qualificar de miraculós donats els entrebrancs burocràtics i econòmics que travessa. Situat en la frontera difusa entre el Carme i Velluters -envoltat per sorollosos bars, pubs i sales de ball-, es tracta d'un centre social, cultural i lúdic amb una funció vital de la qual -com en tantes altres coses- segurament només serem conscients el dia que desaparega (que esperem que no siga mai).

Però deixem que ho expliquen ells mateixos:

"Des del 1998, l’Ajuntament no ha afluixat la pressió sobre la casa, en el punt més feble: l’econòmic. Perquè Ca Revolta no és un negoci i la gent hi treballa voluntàriament. La idea inicial era sobreviure dels seus socis, de la cafeteria, dels concerts i de les festes organitzats de cara als amics, al carrer, a la ciutat sencera. Però precisament per a les activitats que més possibilitats tenien d’esdevindre la font més significativa de finançament, els concerts i les festes, la Casa no ha aconseguit les llicències corresponents. I l’Ajuntament l’ha aclaparada amb multes. Cada actuació musical requereix d’una petició prèvia, molt concreta, que se sol concedir de mala gana i amb restriccions. La protesta per excés de soroll d’un sol veí es tradueix de seguida en una penalització econòmica, fins que el deute acumulat ha aplegat a l’alarmant xifra de 60.000 euros.

Per totes aquestes raons, Ca Revolta ha decidit aprofitar la celebració de sis anys d’intensa activitat cultural i ciutadana per encetar una campanya de sensibilització que faça visible la necessitat que gran part de les associacions i col·lectius ciutadans de València tenen de la Casa per a continuar amb la seua tasca imprescindible. Esteu tots convidats a gaudir de la inauguració dels actes el proper divendres dia 20, amb el show de Xavi Castillo, i també de la gran festa de dissabte 21".

Podeu llegir més a la web de L'Avanç.