dijous, d’octubre 19, 2006

La coexistència impossible

"A orillas del Ebro, el cierzo en invierno y el bochorno en verano agitan los campos de maíz. Éste último es fatal. El aire lleva el polen de unos cultivos a otros y las parcelas de maíz ecológico quedan contaminadas. Cuando los técnicos hagan sus análisis preceptivos, saldrá transgenia en las muestras de las mazorcas y adiós a los precios previstos por producción ecológica".

Un reportatge d'El País explica com el blat de moro transgènic contamina l'ecològic a través de l'aire, i de com la coexistència entre ambdós conreus s'està tornant impossible.

Els llauradors que arrisquen i inverteixen en agricultura ecològica es veuen obligats a vendre bona part de la seua producció, contaminada, a preus de blat de moro convencional; i la distribució ecològica del blat de moro i els seus productes derivats se'n resenteix, amb un increment dels preus de venda al consumidor i un estancament del mercat.

Greenpeace està duent a terme una campanya de sensibilització contra la introducció de productes trangènics en l'agricultura i els rebosts estatals.