dimecres, de març 07, 2007

València no és impossible

Pràcticament tothom dóna per renovada la majoria absoluta de Rita Barberà a les municipals. Fins i tot dins les files socialistes, amb la boca petita, et circumscriuen la candidatura de Carmen Alborch a un cop d'efecte per mantenir el tipus a l'Ajuntament, sumar vots a les autonòmiques i ajudar a desallotjar el PP de la Diputació, un objectiu que es considera més a l'abast. Hi ha poques excepcions a la regla, començant per la mateixa candidata Alborch. Qui la coneix comenta que està realment convençuda que guanyarà, i que això es correspon amb el seu tarannà personal.

Malgrat tot, pels mentiders polítics de la dreta es comenta una sorprenent enquesta oculta del PP. Segons conta el tam tam, a diferència de la darrera enquesta publicada pels populars, aquesta projectaria 16 regidors per a ells, 13 per al PSOE, 2 per a EU i -sorpresa- 1 per a Coalició Valenciana i 1 per al Bloc, amb la qual cosa el govern de Rita estaria penjant del fil dels indecisos.

Val a dir que si sona a marcià el regidor del partit de Sentandreu, més marcià encara sembla el del Bloc. Les coses com són. Si les enquestes les carrega el dimoni, en aquest cas s'intueix una operació de rumorologia per motivar la militància conservadora a posar-li més llenya al foc de la campanya. Nosaltres preferim quedar-nos amb la lectura que tot el bacallà no està, ni de bon tros, venut, i que hi ha llum per a l'esperança. El canvi és possible, també a València.