dijous, de març 01, 2007

Els concerts de la SER, en castellà

Ja se sap el cartell dels concerts de Falles de la Cadena Ser i no n'hi haurà cap que cante en valencià. Front a les elementals i necessàries queixes i llaments, caldria afegir la nostra sorpresa quan fa pocs dies ens arribà la informació que els de la campanya encara no havien parlat amb l'encarregat dels concerts i que ho confiaven tot a la "pressió popular". Esperem que la informació siga incorrecta, perquè així no es fan les coses, tot i que gent que treballa a l'emissora també ens ha comentat que no els consta que ningú s'haja posat en contacte amb ells d'una manera formal, i que si això haguera ocorregut potser els directius s'ho hagueren plantejat. Una qüestió que -tot siga dit- trobem difícil donada la trajectòria ideològica del director de Ser València, afí al PP, i tenint en compte la filosofia empresarial de l'emissora, que és la mateixa que la dels 40 Principales, refractària no només a la música en valencià sinó a tot allò que faça olor a 'diferent'. Tot i això, el money és el money, i a veure si per a la propera ocasió anunciants de la cadena que aposten per la música en valencià fan valdre la seua xicoteta força econòmica per fer-los veure que no estaria gens malament que entre els triunfitos, l'Erentxun o el Melendi, hi hagués cap grup en valencià. Aquesta gent només entén el llenguatge dels diners. No entén de dignitat, ni de cultura, ni de peticions ciutadanes. Els diria que han perdut un oient, però ja fa temps que no els escolte, menys encara en les desconnexions peperes de la seua programació.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

No, així no es fan les coses, efectivament. Muntar campanyetes és relativament fàcil, però què faran alguns d'aquests si els toca alguna engruna del futur govern? Tants anys d'oposició (tota la vida, de fet) i encara no han caigut de la figuera...

Pixel ha dit...

Tampoc cal fer un tractat de teoria política sobre la matèria. De totes maneres, com hem dit, falta saber si la informació és correcta, i caldria no deixar mai de tindre clar que la responsabilitat de què la cadena Ser ignore contínuament la música en valencià és exclusivament seua, i no de qui bonament tracte d'evitar-ho.